Waarom de sportschool niet alles is

Wie wil afvallen denkt vaak direct aan meer beweging. Maar is het wel zo dat je in de sportschool moet zijn om te kunnen afvallen? Die mening is veel mensen toegedaan. Sterker nog: veel mensen zijn er van overtuigd dat het alleen maar mogelijk is om af te vallen door meer te gaan bewegen!

Het is zeker zo dat je in de sportschool snel vet kan verliezen, maar de sportschool is lang niet de enige manier. Dat biedt hoop voor mensen die liever thuis op de bank zitten.

Sporten om af te vallen

Het is logisch dat we aan sporten denken als we willen afvallen. Meer beweging betekent tenslotte dat er vet wordt verbrandt. En vetverbranding zien we terug in het verdwijnen van opgehoopte vetten rondom de buik, billen en benen.

De sportschool is de plek bij uitstek om aan je lichaam en overtollige lichaamsvet te werken. Je kunt er van alles doen: cardio, krachttraining, buikspieroefeningen, groepslessen en meer. Die activiteiten hebben een positief effect: je wordt fitter, je krijgt meer conditie en je verbrandt inderdaad vet.

Maar als je nu niet van sporten houdt? Of als je geen zin hebt om jezelf in het zweet te werken? Moet je de hoop dan maar opgeven dat je gewicht zal verliezen? Gelukkig hoeft dat niet, want sporten is lang niet alles.

 

Blessures en overmatig sporten

Het komt zeer vaak voor dat mensen in hun enthousiasme besluiten heel snel te gaan afvallen in de sportschool. Ze zien zich al helemaal hangen aan al die attributen en voor ze het weten scheuren ze een spier of blesseren ze zich op een andere manier. Daar gaat het goede voornemen om te gaan sporten, want binnen de kortste keren zitten ze thuis. Ze raken gefrustreerd en de kans dat ze naar snacks grijpen is zeker aanwezig.

Goede begeleiding bij het sporten is dus van cruciaal belang. Maar je kan het ook dichter bij huis zoeken. Het is namelijk helemaal niet per definitie gezegd dat je moet gaan sporten om af te vallen. Meer beweging kan ook wonderen doen. Ga vaker een stukje lopen of neem de trap in plaats van de lift.

 

Gezonder eten en afvallen

Helemaal geen zin om naar de sportschool te gaan? Dat kan ook en het is prima mogelijk om toch af te vallen. Een groot deel van ons overgewicht wordt namelijk bepaald door onze voeding. Veel mensen in Nederland eten heel erg ongezond. Ze krijgen overgewicht doordat ze producten eten die vol zitten met suikers en koolhydraten. Daardoor slibben ze dicht en wordt er veel vet opgeslagen rondom de heupen, benen, billen en buik.

Door je voedingsgewoontes aan te passen en te zorgen dat je in plaats van vetten en suikers juist veel water en eiwitten binnenkrijgt, kun je al veel verschil maken. Doe je dat op een juiste manier? Dan merk je snel genoeg dat het helemaal niet nodig is om wekelijks een paar keer naar de sportschool te gaan.

One thought on “Waarom de sportschool niet alles is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *