5 kilo afvallen

Wil jij 5 kilo afvallen? Je bent lang niet de enige die het doel heeft om even snel 5 kilo af te vallen. Op zich is 5 kilo afvallen een redelijke doelstelling, mits je er de tijd voor neemt. Doe er bijvoorbeeld tien dagen over of twee weken en je zal merken dat het werkt.

Houd er wel rekening mee dat je 5 kilo makkelijk kan verliezen, maar dat ze er net zo makkelijk weer aanzitten. Het is voor jou dus zaak om je gewicht op orde te houden.

En werkt dit nu heel erg goed? Dan kun je altijd proberen om na deze 5 kilo nog eens 5 kilo af te vallen.

 

Vervang koolhydraten door eiwitten

Het idee van een koolhydraatarm dieet is dat je op zoek gaat naar koolhydraatrijke producten en die vervangt door koolhydraatarme producten. Dit kunnen eiwitrijke producten zijn, want die zijn van naturen vaak koolhydraatarm. Ingewikkeld verhaal? Lees dan onze artikelen over een koolhydraatarm dieet en een eiwitdieet.

Wil je snel een kilo verliezen? Vervang dan gedurende de periode dat je bezig bent met afvallen koolhydraten voor eiwitten of laat gewoon koolhydraten achterwege. Dat doe je door:

  • Geen sausjes en dressings meer te serveren bij je eten;
  • Jus te maken van magere margarine;
  • Vlees en vis te eten;
  • Groenten te eten;
  • Fruit, limonade en sappen op basis van fruit te mijden (in fruit zitten veel koolhydraten die ongezond zijn).

 

Tussendoortjes vervangen

Ook tussendoortjes kunnen erg ongezond zijn. Leef jij in de veronderstelling dat een Sultana of eierkoek voor tussendoor lekker gezond is? Kom daar maar van terug, want dergelijke tussendoortjes staan stijf van de suikers en koolhydraten. Vervang ze liever voor wat gezonds, zoals snoeptomaatjes, paprika of komkommer. Die kun je makkelijk halen in de supermarkt, vullen goed en zijn ook nog eens erg lekker. Doe dit gedurende de twee weken dat je 5 kilo wil afvallen en je zal merken dat het werkt.

Tussendoortjes laten zich overigens ook prima vervangen door water. Drink van tevoren wat water en je zal merken dat je veel minder nodig hebt.

Wil je een lekker tussendoortje en ook nog energie? Dan moet je beslist ons artikel over gezonde smoothies eens lezen.

 

Koffie en thee zonder suiker en melk

Dit kan een pittige zijn (Marjolein spreekt uit ervaring). Als je gewend bent suiker in je thee en koffie te drinken, kan het wenen zijn om dat niet meer te doen. Maar het maakt zoveel verschil. Want heb jij wel eens geteld hoeveel suikerklontjes je op een dag nuttigt? Tel maar eens na voor jezelf en bereken dan eens hoeveel calorieën dat zijn (1 suikerklontje bevat zo’n 20 calorieën). Daarbij drinken veel mensen ook nog eens melk in de koffie, wat het ook voller en dus vetter maakt. Cappuccino en latte machiato zijn helemaal uit den bozen, want die zitten vol met vette melk.

Wil je wel deze producten blijven drinken? Prima, maar probeer dan te minderen. Halveer het aantal op een dag en vervang bijvoorbeeld door water of thee zonder suiker.

 

Ga bewegen en verbrand vet

Beweging is een ideale manier om vet te verbranden. Veel mensen moeten er weinig van hebben, want weinig mensen houden echt van sporten en bewegen. Het kan dan ook al schelen als je gewoon wat vaker de trap neemt in plaats van de lift of de fiets in plaats van de auto.

Je bent er tenslotte zelf bij. Wil je er echt werk van maken? Ga dan vooral sporten of naar de sportschool. Dat heeft heel veel effect en de kans is groot dat je – als je je even kwaad maakt – meer verbrandt dan de 5 kilo die je van plan was.

 

Ga voor een dieet

Wil je het liever serieuzer aanpakken en wil je er meer de tijd voor nemen? Dan kun je kiezen voor een dieet. Er zijn diverse opties die we je aanbevelen. Denk bijvoorbeeld aan een koolhydraatarm dieet, dat als voordeel heeft dat het gratis is. Je kunt hier vandaag nog mee beginnen, als je de principes kent.

Ook een eiwitdieet kan goed helpen om af te vallen. Het eiwitdieet waar wij over te spreken zijn vind je hier en kan je helpen om in een dag of tien al je streefgewicht te bereiken.

 

5 kilo afvallen, hoe ga jij het doen?

We hebben je enkele tips en richtlijnen gegeven om 5 kilo af te vallen. Hoe ga jij het doen? We zijn erg benieuwd naar je bevindingen. Misschien heb je nog wel meer tips voor mensen die willen afvallen. Laat dan vooral een reactie achter op dit bericht!

One thought on “5 kilo afvallen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *